Business consultant

Vacature voor Business consultant bij een innovatief bedrijf in een snel ontwikkelende branche

“Business consultant bij een dynamische scale-up!”

Wat maakt werken bij Sales Colors zo leuk?

Als Business consultant werk je in een klein enthousiast team met veel vrijheid. Je hebt een veelzijdig takenpakket met eigen verantwoordelijkheid. Je legt zelf contact en werft nieuwe klanten, verkoopt onze software met de bijbehorende diensten en voert zelfstandig onze programma’s uit voor onze opdrachtgevers. In de rol van Business Consultant ben je dus verantwoordelijk voor het gehele traject van het eerste gesprek tot en met het verkrijgen van de opdracht en het uitvoeren daarvan.

In deze diverse en uitdagende functie variëren je gesprekspartners uiteen van accountmanagers en teamleads tot salesdirecteuren. Dat betekent dat je op diverse niveaus moet kunnen schakelen en maakt dat geen enkele werkdag hetzelfde is. Doordat je voor het gehele salestraject verantwoordelijk bent zie je direct het resultaat van al je inspanningen. Dat geeft telkens weer een prettig gevoel.

We bieden een aantrekkelijk basissalaris, een auto van de zaak en een ruime commissie op basis van behaalde opdrachten. Jouw succes wordt dus direct beloond! En bij langdurig succes kun je zelfs mede-eigenaar worden van ons bedrijf!

Wat ga je doen?

Je acquireert zelf nieuwe klanten. Dat doe je via je eigen netwerk, jouw social media kanalen, bestaande leads en een bureau dat ons ondersteunt in leadgeneratie, Je gaat het gesprek aan en onderzoekt waar de uitdagingen van de klant liggen en hoe de salesorganisatie efficiënter en effectiever gemaakt kan worden met behulp van onze aanpak. Samen werken we aan voorstellen waarin de dienstverlening van Sales Colors wordt aangeboden. Onze verbeterprogramma’s leer je zelfstandig uit te voeren,  waarbij jouw inzet en aanpak leidend zijn voor het succes.

De organisaties waar je mee je contact legt, zijn commerciële bedrijven in vrijwel alle sectoren. Bovendien werk je actief aan het versterken van de relatie door middel van het aanbieden van steeds meer diensten. Tijdens een gemiddelde werkweek houd jij je onder andere bezig met het:

  • Benaderen van nieuwe relaties om onze oplossingen te positioneren
  • Uitbrengen van passende voorstellen in nauwe samenwerking met je collega’s
  • Uitvoeren van onze programma’s bij klanten
  • Onderhouden van contacten met klanten om ze te helpen met meer commerciële verbeteringen.

 Wat bieden wij?

Wij zijn een snelgroeiend bedrijf waar een zeer dynamische en enthousiaste werksfeer heerst. Ons kantoor is in Breukelen. Als Business Consultant heb je veel vrijheid, een veelzijdige baan met veel eigen verantwoordelijkheid in een zich snel ontwikkelend bedrijf. We kennen een dynamische werkweek met sterk wisselende accenten. Je krijgt de kans om te laten zien wat je kan, maar ook om jezelf verder te ontwikkelen en te sparren met (internationale) collega’s.

Als Sales consultant start je met een jaarcontract, met de intentie dit om te zetten in een vaste baan. Je ontvangt een vast salaris van €3.250, – bruto plus 20% van alle omzet (minus je arbeidskosten) die je behaalt. Je krijgt 27 vakantiedagen, vakantiegeld, een representatieve leaseauto en ruimte om te groeien door opleidingen en trainingen. Ook wordt in een laptop en telefoon voorzien.

Bedrijfsprofiel:

Sales Colors is een SaaS-bedrijf, met unieke software voor de commerciële markt. Naast de software ondersteunen we klanten ook met behulp van consultancy. Dit betekent dat je samen met de klant werkt aan het verbeterproces. We certificeren daarnaast externe professionals die onze producten zelfstandig verkopen.

Met onze softwareproducten richten wij ons op de ontwikkeling van salesorganisaties. Dat kan individuele-, maar ook team- of organisatieontwikkeling zijn. Hiervoor gebruiken wij analyses die garant staan voor een diepgaand inzicht in verkoopgedrag, werkefficiency, effectieve samenwerking en het commercieel leiderschap in salesorganisaties.

De Sales Colors software meet wat commerciële medewerkers drijft. Het geeft inzicht in het voorkeursgedrag waardoor we kunnen voorspellen hoe een team of medewerker zich in het commerciële werkveld gedraagt. De software laat ook zien waar in het werk meer efficiëntie te behalen is. Al deze informatie, die wordt weergegeven in 4 herkenbare kleuren, kan een organisatie vergelijken met haar eigen commerciële strategie. Hierdoor kan noodzakelijke ontwikkeling, verandering of verbetering binnen de salesorganisatie zeer effectief worden aangepakt. Sales Colors ondersteunt de organisatie om de aanpak effectief uit te voeren. Als sales consultant bied je een klant dus niet alleen inzicht maar ondersteun je de klant ook bij het doorvoeren van veranderingen.

Profiel van de ideale kandidaat:

  • Minimaal een afgeronde bacheloropleiding in een relevant vakgebied;
  • Minimaal 3 jaar bewezen ervaring in commercie en sales;
  • Sterke communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht;
  • Presentaties en trainingen kunnen geven;
  • Proactief ingesteld, en gedreven om doelen en resultaat te behalen;
  • Affiniteit met softwareoplossingen en salesoptimalisatie is een pré.

Ben je enthousiast geworden? Aarzel dan niet en stuur je cv en motivatiebrief naar info@salescolors.com. We kijken ernaar uit om jouw sollicitatie te ontvangen!