Cases

“Alleen al het inzicht in individuele krachten en valkuilen maar ook de efficiëntie als salesteam gaf ons veel stof om over na te denken”
Robin van Pampus (Manager Sales & Reserveringen)

Hospitality & Horeca

BCN faciliteert effectief trainen, goed opleiden en doelgericht vergaderen door het aanbieden van luxe trainingslocaties voor opleiders en bedrijfsleven. Op deze – altijd goed bereikbare – locaties bieden ze de juiste voorzieningen, service en gastvrijheid. “De inzichten uit de analyse van Sales Colors zet de commerciële focus van het team precies op het juiste spoor”, aldus Robin van Pampus. En doordat we een hoeveelheid aan verdiepende informatie hebben, zoals specifieke competenties en procesonderwerpen, kunnen we als salesteam van BCN echte stappen maken. We raden iedere salesorganisatie dan ook aan gebruik te maken van de inzichten die Sales Colors kan bieden!

meer info
"Onze commerciële strategie centraal zetten in de aanpak was voor ons hét doorslaggevende argument om met Sales Colors in zee te gaan."
Kirsten Dam (Chief Commercial Officer Ceban Pharmaceuticals)

Lifescience & health industry

Ceban Pharmaceuticals is een groeiend internationaal zorgplatform en biedt farmaceutische oplossingen voor lokale zorgdienstverleners in heel Nederland, België en Spanje, met de ambitie om door te groeien in meerdere Europese landen. Middels een strategische sessie met het salesmanagement is het 'Ideale Verkoopprofiel' gevormd. Dit profiel is uiteindelijk de basis geweest voor een sessie met het accountteam. Voor Kirsten Dam, CCO van Ceban Pharmaceuticals, was dat dé doorslaggevende factor om samen met haar commerciële team de Sales Colors-aanpak te volgen. Het resultaat, waarbij er zowel een teamplan als voor iedere deelnemer een individueel plan van aanpak ligt, maakt dat Ceban zich volledig kan richten op de toekomst."

meer info
“De analysedata gaven ons het juiste inzicht waarop alle collega’s zich de komende tijd moeten focussen. Dat leidt tot een brede en duidelijke commerciële aanpak”
Albert Jan Jongsma (Bestuurder/Algemeen Directeur Abiant Holding B.V.)

Recruitment & Werving personeel

Abiant, hét uitzendbureau in Groningen, Friesland en Drenthe is de trotse werkgever van ruim 2.000 gedreven medewerkers, beter bekend als Abianters. Vanuit 11 vestigingen worden talloze zakelijke klanten elke dag opnieuw geholpen aan flexibele vakkrachten. Van oorsprong is Abiant een coöperatie. Tot op de dag van vandaag kunnen boeren daar lid van worden en er zo voor zorgen dat er bedrijfsverzorgers klaarstaan als zij tijdelijk zelf hun bedrijf niet kunnen runnen. Bij haar klanten staat Abiant bekend als betrouwbaar, coöperatief en daadkrachtig. Om de kwaliteit van de dienstverlening hoog te houden heerst er een dynamische en open cultuur waarbij eigen initiatief, pro-activiteit en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers centraal staan. “In dat licht sluit de aanpak en het ‘continuous improvement model’ van Sales Colors naadloos aan. Met behulp van de unieke verkoopanalyse wordt haarfijn inzichtelijk gemaakt waar nog verbeterkansen liggen, en die zijn er altijd. Door de focus van alle vestigingen hierop te richten zijn we nu bezig om het morgen nog beter te doen”.

meer info
“Door de aanpak van Sales Colors zijn wij nu veel meer gefocust op commercieel rendement”
Harold Koers (Algemeen directeur KOERS Bouwgroep)

Bouw & Vastgoed onderhoud

KOERS is al 50 jaar gespecialiseerd in het verbouwen, onderhouden en energetisch verduurzamen van gebouwen. Met 5 vestigingen in de Randstad zijn ze altijd in de buurt. Het is een echt familiebedrijf met 200 gepassioneerde makers die het verschil willen maken. Op alle vestigingen hebben de medewerkers die met klanten te maken hebben een Commerciële analyse gemaakt. Het verschil met de gewenste commerciële strategie is daarmee inzichtelijk gemaakt en onder begeleiding van Sales Colors hebben alle vestigingen plannen gemaakt om richting die strategie te ontwikkelen. “We zien direct dat daarmee met meer focus gewerkt wordt”, aldus Harold Koers

meer info
“Een mooie applicatie die ons in één oogopslag laat zien waar we focus moeten aanbrengen om meer rendement uit onze sales activiteiten te halen"
Jeroen Wielhouwer (Manager Sales De BelevenisTafel)

Informatietechnologie & Services

De BelevenisTafel is een bedrijf dat middels een interactief scherm zorgt voor verbinding en communicatie in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, bibliotheken en musea. Jeroen Wielhouwer: “Ons Accountteam heeft met de Sales Colors Verkoopanalyse inzicht gekregen in welke mate onze verkoopstijl aansluit bij de commerciële strategie. Op basis van dit inzicht hebben we een verbeterplan gemaakt hoe we individueel en als team onze verkoopstijl zoveel mogelijk richten naar die commerciële strategie. En daar kunnen we direct mee aan de slag!”

meer info
"De innovatieve manier van analyseren, enerzijds van ons eigen commerciële gedrag en anderzijds van het gewenste commerciële gedrag, geeft ons een duidelijke richting om ons als team verder te ontwikkelen"
René Kleine (Salesmanager Sevenstars Noord)

Recruitment & Werving personeel

Sevenstars is dé specialist in bemiddeling van tijdelijke IT-professionals. Als onafhankelijke IT-flex regisseur zorgen zij ervoor dat het inhuurproces van tijdelijke IT-professionals van A tot Z, snel en goed geregeld is. Van matching tot facturatie. Ze kennen de mensen, de processen én de markt. Vanuit het Commerciële Ideaalprofiel en de Gap-analyse hebben we een goed inzicht gekregen wat wij als organisatie moeten doen om onze commerciële doelen te realiseren. Het geeft ons weer de focus die we de komende tijd nodig hebben, aldus René Kleine.

meer info
"Het is een mooie aanpak met een fantastische app die ons laat zien hoe we de business kunnen uitbreiden in onze regio’s"
Martijn Kleij (Chief Commercial Officer DPD Nederland)

Pakketvervoerder

“DPD Nederland is een onderdeel van de internationale DPDgroup, dat weer deel uitmaakt van het Franse Groupe La Poste. DPD is de grootste speler op de Europese markt van pakketverzenders. Dagelijks staan er wereldwijd zo'n 120.000 medewerkers klaar om 8,4 miljoen pakketten te vervoeren naar ruim 230 landen. Vanuit 70.000 Pickup parcelshops ontvangen en versturen klanten hun pakketten. De uitdagingen zijn groot en de concurrentie is stevig. Sales Colors heeft ons geholpen om middels een gespecialiseerde analyse haarfijn inzichtelijk te krijgen in waar we als organisatie nog kunnen groeien. Daarbij ondersteunen zij ons in het implementeren van de plannen. We kijken er naar uit om hier samen met elkaar een succes van te maken”

meer info
“Voor de komende periode hebben wij weer focus op sales”
Bas Buis (Country Manager BeNeLux & BUH Oncology - France & BeNeLux)

Lifescience & health industry

"Kyowa Kirin richt zich – wereldwijd – op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen. Dit doen wij door ons continu bewust te zijn van de behoeften van patiënten. Maar ook van hun families en zorgverleners die te maken hebben met ziektes of de complicaties daarvan, waarvoor nog geen goede behandelingen beschikbaar zijn. Om onze producten onder de aandacht te brengen vinden wij het belangrijk dit zowel persoonlijk, en als team, op de meest efficiënte manier te doen. Sales Colors heeft ons geholpen om op basis van juiste inzichten en een specifieke ontwikkelrichting, hier focus in aan te brengen".

meer info
“De uitgebreide verkoopanalyse, zichtbaar in de ‘Sales Colors App’, was de basis voor een zeer succesvolle workshop”
Tony Vrijsen (Commercieel Directeur BCA Autoveiling)

Veiling van personenauto’s

"Bij BCA Autoveiling gaan we de interne samenwerking nog meer richten op het klantbelang en het verhogen van de omzet. Om dat te bereiken zijn we met Sales Colors een traject opgestart waarbij hun verkoopanalyse ons ideale verkoopprofiel in kaart bracht. Vervolgens hebben onze belangrijkste verkopers de Gedrag-, en Procesanalyse ingevuld. Tijdens de workshop kwamen al onze verkoopprofielen aan bod en hebben we onze werkwijze geanalyseerd. De verbeteringen, die ons gaan helpen nog klantgerichter te werken, zijn in een Plan van Aanpak beschreven. Dit plan zal de komende tijd onze focus zijn. Omdat we ook de Commerciële Cultuur Scan van onze interne organisatie hebben uitgevoerd, gaan we de samenwerking met Sales verder optimaliseren. Allemaal ten dienste van onze klanten!"

meer info
"De teamsessie o.b.v. de resultaten in de app heeft onze commerciële samenwerking veel efficiënter gemaakt"
Marcel van der Linden (District Manager Boehringer Ingelheim)

Lifescience & health industry

"In de innovatieve markt waarin Boehringer Ingelheim opereert wordt het steeds belangrijker dat ons salesteam effectief werkt én samenwerkt. Met de resultaten uit de analyse van Sales Colors hebben we tijdens de teamsessie een nieuwe focus weten aan te brengen in onze manier van samenwerken. We weten precies wat we moeten doen om onze doelstellingen te halen en hebben dit uitgewerkt in een concreet Plan Van Aanpak. Hierdoor wordt onze ontwikkeling geborgd. We zijn erg enthousiast over deze manier van werken."

Meer info
"Een hele interessante gap-analyse weergegeven in een app die ons heeft laten zien hoe we onze resultaten kunnen verbeteren"
Jason Mertens (Teamleader Inside Sales CANON Business Center Nederland)

Informatietechnologie & Services

"Als Canon Business Center Nederland zijn we hard aan de weg aan het timmeren. Lokaal willen we de regionale partner voor bedrijfsoptimalisatie zijn. Dit betekent dat we een hoop aan business development moeten doen, en daarnaast zorgen dat we de klanten die we hebben zo lang mogelijk aan ons binden. Met Sales Colors hebben we de analyse gedaan en zo heeft iedereen kunnen zien wat de persoonlijke krachten en valkuilen van hun verkoopgedrag zijn, en ook wat daarmee hun rol in het team is. We hebben een prachtig plan van aanpak gemaakt en merken nu al dat de veranderende aanpak rendement oplevert".

meer info
“Sales Colors bood ons een ‘uitleesapparaat’ voor een integrale benadering van onze Salesafdeling"
Koen de Groot (CEO Total Design)

Marketing & Design

Total Design is een onafhankelijk creatief en innovatief bureau op het gebied van technologie, communicatie en branding. Total Design helpt vooruitstrevende merken zichzelf verder te ontwikkelen en te groeien. De verschillende commerciële teams van Total Design kennen door de stevige groei steeds meer complexere uitdagingen. Hoog tijd om deze teams weer eens onder de loep te nemen en ze te helpen efficiënt te kunnen blijven werken. Koen de Groot: “Sales Colors bood ons een ‘uitleesapparaat’ voor een integrale benadering van onze Salesafdeling. Gedrag in verkoopsituaties, procesondersteuning en onze interne salescultuur werd voor iedereen in een handige salesapp zichtbaar gemaakt. De hele organisatie kon zien hoe de verschillende onderdelen elkaar beïnvloeden en wat dat betekent. Dankzij deze inzichten kunnen we gericht werken aan optimalisatie. Met behulp van de app pakken de verschillende teams hun eigen uitdagingen aan. De komende periode verwachten wij dat de efficiency met sprongen omhoog gaat”

meer info
“Wij begrijpen nu veel beter waarom klanten met ons zaken doen en precies dat gedrag gaan wij nu verder versterken”
Carel Rouweler (CEO CAPPAC B.V.)

Productie & distributie

"Het ‘Ideale profiel voor de Cappac verkoper’ werd samengesteld door de directie en was het vertrekpunt voor alle analyses. Dit verkoopprofiel was direct zichtbaar in de app. Nikki: “De analyse van mijn verkoopgedrag sluit volledig aan bij mijn verwachtingen. Ik had van tevoren namelijk niet anders verwacht dan dat ik een hele groene verkoper zou zijn. Wat ik vooral heb geleerd is wat deze kleur precies inhoudt op sales gebied. Ik heb inzicht gekregen in mijn krachten en valkuilen. Ik weet nu nog beter hoe ik kan bijdragen aan het versterken van onze klantrelaties”.

meer info
"Ons salesteam werd klantgerichter"
Arie Kees van de Leeden (Salesmanager Lifescience & Health Industry)

Lifescience & health industry

"Door de analyse van Sales Colors heb ik een goed inzicht in de verkoopkwaliteiten van mijn team gekregen en begrijp ik ook beter hoe ik mijzelf kan ontwikkelen tot een effectievere manager. Ik heb ook een nieuwe kijk op hoe ik overkom op collega's en klanten. De beste resultaten halen we nu ook door de aanpassing van de verkoopprocessen en hoe deze het team nog efficiënter kunnen ondersteunen."

meer info
"Sales Colors is meer dan alleen software, hun brede aanpak maakt écht het verschil."
Paul Wijne (Managing Director ACM Products B.V.)

Sport products industry

"Het commerciële bewustzijn in onze hele organisatie is gegroeid. We waren eerst wat sceptisch over een analyse van onze verkoopkleuren. Maar nadat we de analyse van Sales Colors gedaan hadden was iedereen direct enthousiast. Het is niet alleen leuk om te weten welke verkoopstijl je hebt, door de kleuren is het ook makkelijk te gebruiken en motiveert het om jezelf als verkoper verder te ontwikkelen. Het mooie is dat we als Directie een aantal handvatten hebben gekregen om onze interne cultuur beter aan te sluiten op de salesafdeling".

meer info
"Door een uitvoerige procesanalyse zijn we als team veel efficiënter geworden in ons dagelijkse werk. We merken dat de resultaten als gevolg daarvan beter worden"
Jeroen van Brussel (VP Sales NL Datacenter)

Informatietechnologie & Services

Na een uitgebreide analyse en een sessie met Sales Colors hebben we een aantal prioriteiten kunnen aangeven. Hier zijn we met kleine teams aan gaan werken en zo hebben we een aantal processen veel effectiever gemaakt. Als gevolg daarvan zijn onze dagelijkse werkzaamheden veel beter ondersteund en heeft onze output een behoorlijke boost gekregen.

meer info