4 belangrijke tips

4 belangrijke tips voor succesvolle verkopers die u direct kunt toepassen

1.    Zet je creativiteit in!

Creatieve verkopers hebben de toekomst! Dit betekent dat je altijd in nieuwe mogelijkheden denkt, ook al lijken er nog zoveel beperkingen. Wanneer je zoekt naar originele ideeën en oplossingen kom je al snel tot nieuwe ideeën om meer resultaat te halen. Benader je commerciële uitdagingen dus ook eens vanuit een nieuwe of onverwachte invalshoek.

2.    Bouw een échte relatie met je klanten!

Een sterke klantrelatie is onbetaalbaar! 80% van de omzet haal je uit 20% van je klanten, en dat kan alleen maar als je denkt en handelt vanuit het perspectief van jouw klant. Bouw dus een persoonlijke band op en geef zoveel mogelijk zonder te veel terug te verwachten.

3.    Ken je product – je bedrijf – je klant – je branche!

Kennis is macht! Met vakkennis krijg je het nog beter voor elkaar om potentiele klanten te overtuigen zaken met je te doen. Wanneer je hoge eisen blijft stellen aan je eigen deskundigheid en kwaliteit van je werk is succes gegarandeerd.

4.    Blijf proberen!

De aanhouder wint! Diegene met de langste adem, juist wanneer anderen het opgeven is vaak de winnaar. Goede verkopers zijn niet bang om ‘nee’ te horen en kunnen goed omgaan met tegenslag. Leer jezelf door te zetten onder weerstand en probeer gemotiveerd te blijven, ook bij tegenslag. Laat je daarom altijd leiden door concrete doelstellingen, hoe klein ook. Ze helpen je te kijken naar het grote plaatje en maken dat er geen teleurstellingen bestaan.

Met deze 4 eenvoudige ‘weetjes’ kun je vandaag al starten met jouw ontwikkeling als verkoper. Wil je meer weten hoe jij of jouw team zichzelf het beste kan ontwikkelen? Neem dan contact met ons op en laat een gratis persoonlijke verkoopanalyse maken.