Accenture

B2B salesorganisaties zullen moeten anticiperen op veranderende koopmotieven en onvervulde behoeften van klanten.

“Om relevant te blijven, zullen B2B salesorganisaties moeten anticiperen op veranderende koopmotieven en onvervulde behoeften van klanten” – Bron: Accenture

De Coronapandemie heeft voor een veranderde focus gezorgd binnen iedere B2B verkooporganisatie. Niet alleen bij uzelf, ook uw klanten en prospects hebben strategische veranderingen doorgevoerd.

Zoals de bijgevoegde studie van Accenture uitwijst hebben deze veranderingen ervoor gezorgd dat koopmotieven van klanten zijn gewijzigd. Hierdoor is het belangrijk om te onderzoeken of uw propositie nog steeds aansluit op de nieuwe strategische richting van de klant. Daarom wordt de relationele verkoopstijl (kleur groen volgens de theorie van Professor Graves) van uw buitendienst een belangrijk aandachtspunt voor de komende periode. Want de ‘groene verkoper’ zet de klant op één en is van nature sterk betrokken. Om goed te blijven aansluiten bij uw klantportfolio moeten verkopers juist nu uitblinken in empathisch en klantgericht verkoopgedrag.

Sales Colors ziet dat niet alleen het verkoopgedrag om aanpassing vraagt. Ook de interne verkoopprocessen en de commerciële cultuur vragen om adaptatie in deze strategische wijziging, zodat beiden uw verkopers optimaal ondersteunen.