Concurrentie

Hoe verkoop je jouw product nou eigenlijk als beste, wanneer er veel bedrijven zijn die iets vergelijkbaars aanbieden?

Hoe verkoop je jouw product nou eigenlijk als beste, wanneer er veel bedrijven zijn die iets vergelijkbaars aanbieden?

Howard Tullman (GM G2T3V): “We leven in een wereld waarin informatie voor iedereen beschikbaar is en de noodzakelijke technologie voor ieder bedrijf toegankelijk is”.

https://www.inc.com/howard-tullman/sell-your-story-not-your-product.html

De kans is daarom groot dat jouw product, service of informatie ook door anderen in de markt worden aangeboden. Hoe verkoop je jouw product dan als beste, wanneer er zoveel aanbieders op de markt zijn die iets vergelijkbaars aanbieden?

Hierbij de 3 belangrijkste tips die wij uit dit artikel haalden

  1. Juist omdat er zo veel aanbieders van hetzelfde product op de markt zijn, wordt een klant niet altijd overtuigd op productinhoudelijke argumenten. Potentiele klanten zijn eerder geneigd met jou in zee te gaan op basis van jouw inspirerende verhaal.
  2. Voorkom dat je te veel praat over USP’s, vergelijkingen met concurrentie en andere gegevens. Klanten nemen vaak emotionele besluiten en meestal niet op basis van data of analyses.
  3. “Under-promise and over-deliver”: Een positieve klantbeleving is nog altijd gebaseerd op het overtreffen van zijn of haar verwachtingen. Door niet te overdrijven aan het begin, zullen de verwachtingen van de klant makkelijker te overtreffen zijn.