Data-gedreven interventies

Het belang van data-gedreven interventies

Het belang van data-gedreven interventies

Uit diverse HR-rapporten verschijnt steeds vaker het beeld dat zogenaamde ‘People analytics’ meer en meer opschuiven van ‘nice to have’ naar ‘need to have’. Het data-gedreven in kaart brengen van performance en output wordt echter nog steeds niet breed ingezet.

Wanneer je jezelf goed verdiept in deze materie komen de volgende inzichten naar boven:

  1. Slechts een klein deel van de organisaties, uit ons netwerk, zijn in staat een gewenste verandering binnen de organisatie te laten plaatsvinden vanuit heldere People analytics.
  2. Een nog kleiner deel gebruikt ‘voorspellend analyseren’, in welke vorm dan ook. Slimme dashboards zijn al geruime tijd op de markt. Zij helpen trends en ontwikkelingen, ook binnen organisaties, in kaart te brengen
  3. Wanneer men wel met deze data werkt is het belangrijk dat de boodschap vanuit HR wordt gecommuniceerd. Daar ligt de juiste vertaling van de data en de expertise van het werkveld. Nog steeds kiezen de meeste organisaties voor het management als boodschapper. Toch een belangrijke afweging.
  4. Veel organisaties hebben moeite om data op de juiste wijze visueel weer te geven, zodat de boodschap helder en begrijpelijk overkomt bij de beslissers en het personeel. Het blijkt dat interactieve visualisaties de meest effectieve manier is om People analytics over te brengen op het management. Betrek dus je publiek.

Hoe gaat Sales Colors met deze ontwikkelingen om?

Heldere People analytics geven de mogelijkheid om de organisatie slim te laten bewegen in de gewenste strategische richting. Om medewerkers te betrekken bij deze beweging gebruiken wij een unieke sales analyse die de hele verkooporganisatie invult. Alle deelnemers zien de resultaten in een persoonlijke app, zo creëert u een breed draagvlak.

Tegelijkertijd plaatst het management van de salesorganisatie de gewenste ontwikkel richting in de app van Sales Colors, via onze feature ‘het ideale verkoopprofiel’. U ziet direct de verschillen en krijgt antwoord op de volgende strategische vragen:

  1. Sluit ons verkoopgedrag voldoende aan bij de commerciële strategie?
  2. Ondersteunen onze verkoopprocessen dit gedrag voldoende?
  3. Is onze interne cultuur voldoende sales-minded?