Sales in de toekomst

Sales verandert, dat merken we allemaal - welke veranderingen binnen de verkoopwereld verdienen nu uw prioriteit?

Sales verandert, dat merken we allemaal.

Maar welke veranderingen binnen de verkoopwereld verdienen nu uw prioriteit?

Kenneth Smit:

Bij Kenneth Smit onderzochten ze de sales van de toekomst, en hoe u hier het beste op kunt inspelen.

Door de digitalisering vindt het grootste deel van het koopproces tegenwoordig online plaats. Door de continu verbeterende informatie die online te vinden is, zijn prospects dan ook steeds beter geïnformeerd. En juist in deze digitaliserende sales wereld groeit de aandacht voor personalisatie en dus blijft de persoonlijke relatie extreem belangrijk.

Het gevolg van het feit dat klanten steeds beter geïnformeerd zijn door een overvloed van informatie is dat de rol van een toekomstbestendige verkoper sterk verandert. Het persoonlijk en vakbekwaam overbrengen van de informatie richting deze klant vergt geloofwaardig en adviserend verkoopgedrag bij uw verkopers.

Sales Colors ziet de topbedrijven nieuwe strategische wegen bewandelen om deze veranderingen het hoofd te bieden. Verkoopgedrag van de salesafdeling wordt opnieuw tegen het licht gehouden, maar ook de ondersteunende processen en de commerciële cultuur van een organisatie zijn belangrijke onderwerpen van discussie.

De nationale benchmark “Sales van de Toekomst” van Kenneth Smit beschrijft dat vakbekwaamheid in al zijn facetten een eis is voor iedere toekomstbestendige verkoper.  Daarnaast verandert het vak naar een meer adviserend verkooprol.

5 Tips:

Hierbij deelt Sales Colors 5 cruciale tips om juist dit gedrag te ontwikkelen.

  1. Zorg dat uw marktkennis constant op peil is, door actief op de hoogte te blijven van relevante informatie of congressen bij te wonen.
  2. Controleer steeds weer opnieuw of uw product of service naadloos aansluit op de veranderingen in uw markt.
  3. Stel gerichte vragen om de behoeften van de potentiële klant in kaart te brengen. Op deze manier kunt u beter op een adviserende en persoonlijke manier verkopen.
  4. Betrek de klant bij het ontwikkelen van uw eigen product of service. Dit geeft de klant het gevoel dat er ook daadwerkelijk naar hen geluisterd wordt.
  5. Maak heldere afspraken met de klant en houd je daar altijd aan. Dit versterkt de betrouwbaarheid.